Viering eeuwling D’n Bond. ’N echt feessie…

Door Wim Meijberg op 26 november 2019

D’n Bond, het gemeenschapshuis van Veldhoven-Dorp, bestaat dit jaar 100 jaar. En dat is zondag 17 november groots gevierd. In de eeuwling  komt alles samen waar sociale cohesie in een wijk voor staat. Tegelijk herbergt het wat belangrijk is voor de Veldhovense PvdA:  sociale samenhang en verbinding in de wijk Het Dorp.

Het bestaansrecht van D’n Bond aan de Rapportstraat 29 is de afgelopen 100 jaar keer op keer bevestigd. Decennia lang vinden zo’n 20 vaste en vele incidentele gebruikers er hun thuis. Dat die gebruikers in D’n Bond het goed naar hun zin hebben, blijkt wel uit de weinige mutaties. Veel gebruiker zijn honkvast en zorgen ervoor dat wekelijks meer dan 1.000 mensen D’n Bond voor allerlei activiteiten bezoeken: KBO, zangroepen, theatergezelschappen, bridge- en scrabble club en ga zo maar door. Bovendien….  Draait het gemeenschapshuis geheel op eigen kracht!

Zondag 17 november was het zover. Het bestuur ontving de gasten er het Veldhovens Muziekkorps gaf een serenade. Je waande je met de pastoor en een acoliet bij de toehoorders 100 jaar terug.  Er volgden toespraken door de voorzitter Gerard de Wilt en vele anderen en een boekpresentatie door Veldhoven Historisch Bekeken. Met dat en meer werd het … een gaaf feessie. PvdA was erbij, met bloemen en een “Groot Compliment” kaart (zie inzet).

Gerard de Wilt, Pierre van Keulen en alle anderen – en niet te vergeten de vele vrijwilligers –  100 complimenten en ga door met mooie werk!

Wim Meijberg

Wim Meijberg

Wim (Jan Willem) Meijberg… ….. in 1959 geboren in Schoonhoven, de zilverstad. De uit Kampen stammende Meijberg’en’ waren visserlui op de Zuiderzee. Aan mijn moederskant vind je ondernemende Schoonhovenaren met schoenenzaken, drogisterij en kapsalons. Dat zijn dus twee werelden verbonden in mijn denken. Ik ben weduwnaar van  Corry (munne Ducktie) Duquesnoy, 20 jaar mijn liefdevolle

Meer over Wim Meijberg