Raadslid (fractievoorzitter)

Wim Meijberg

Wim Meijberg

Over Wim Meijberg

wimmeijberg@gmail.com

Wim (Jan Willem) Meijberg…

….. in 1959 geboren in Schoonhoven, de zilverstad. De uit Kampen stammende Meijberg’en’ waren visserlui op de Zuiderzee. Aan mijn moederskant vind je ondernemende Schoonhovenaren met schoenenzaken, drogisterij en kapsalons. Dat zijn dus twee werelden verbonden in mijn denken.

Ik ben weduwnaar van  Corry (munne Ducktie) Duquesnoy, 20 jaar mijn liefdevolle en mooie partner. Samen zorgden wij voor ons samengestelde gezin met vier kinderen, maar ook voor kippen, poezen en hondjes. In het mooie Veldhoven-Dorp hadden wij onze plek gevonden. Op die prachtige locatie en ons witte huis voel ik me nog steeds thuis en koester ik mijn herinneringen.

Ik volgde de hogere beroepsopleiding voor Toegepaste HuishoudWetenschappen (THW) in Wageningen en de Master of Business Administration (MBA) bij Avans+ in Breda. Voordat ik relatie- en accountmanager werd bij Avans+ Improving Professionals, een opleidingsbedrijf op postbachelor en masterniveau, werkte ik in het management van de intramurale gezondheidszorg.

Binnen de Veldhovense politiek wil ik eraan werken dat ieder mens een goed leven en zinvol werk heeft en het maximale uit zichzelf kan halen. Maar ook dat we elkaar weten te vinden. Deze droom past prima binnen het sociaal democratisch denken van de PvdA.

Om mijn missie te realiseren, sta ik continu in contact met de bewoners en professionele- en niet professionele organisaties. Mijn speerpunten zijn: burger- en overheidsparticipatie, eenzaamheid, armoedebeleid en jeugd. Voor de toekomst denk ik ook aan de nieuwe rol en positie van vrijwilligers.

Naast mijn werk in de politiek kun je mij veel vinden in het wijkplatform Veldhoven-Dorp, de Buurtvereniging, culturele instellingen en soms ook in het café. Want ik wil jullie kunnen ontmoeten. En…ik ga jullie ook ontmoeten!