Verder kijken dan de raadzaal.

2 augustus 2019

Verder kijken dan de raadszaal.

 

De vakantie biedt een prima mogelijkheid om op zoek te gaan naar wat Veldhoven buiten de politieke arena allemaal te bieden heeft. Door hier en daar op werkbezoek te gaan bijvoorbeeld. De Veldhovense PvdA heeft er een paar van op het programma staan. Zo waren we aan het begin van het ‘reces’ te gast bij SchippersStop. We ontmoetten er ook bewoners van Severinus, die behulpzaam en vriendelijk hun werk doen. Laten we nu net hebben afgesproken de helpende hand uit te steken bij de jaarlijkse sportdag van Severinus half augustus!

 

In de nieuwe behuizing aan de Oersebaan op Habraken is de voormalige oliehandel met een lange en bewogen geschiedenis uitgegroeid tot een imposant bedrijf met uiteenlopende activiteiten. Zelf beschrijven ze die als: ‘een nieuw en innoverend automobiliteitsconcept op. een automobiliteitspark in de vorm van een racecircuit met alle voorzieningen op het gebied van mobiliteit.’

Zo zijn er onder meer tankstations voor personenauto’s en vrachtwagens, een wasstraat, truckwash en wasboxen. Je kunt er zelfs je hond een wasbeurt geven. Van een heel andere aard zijn de shop met lunchroom, het business point met te huren vergader- en kantoorruimten en het terras met uitkijk op de startbaan van het vliegveld. Verder zijn er opslagboxen te huur en de veelbesproken parkeerfaciliteiten voor Eindhoven Airport, inclusief de mogelijkheid om je auto te ‘servicen’.

Maar nog steeds is er de oliehandel, aangevuld met milieutechniek. Het bedrijf heeft veel aandacht voor het milieu. “We gebruiken hier minder water dan bij me thuis…” wordt ons verzekerd.

 

Frans Hofmeester