11 maart 2014

Raadslid Veldhoven organiseert uitverkocht Down Under!

7.000 kaarten verkocht van Festival Down Under 

 

Down Under is dé opening van het festivalseizoen. Op zaterdag 19 april 2014 vindt een nieuwe editie van dit festival plaats op Strandbad de IJzeren Man in Eindhoven. De organisatie hiervan is in handen van Jeroen Rooijakkers: gemeenteraadslid in Veldhoven. En dat is opvallend, omdat er maar weinig echte ondernemers in de Raad van Veldhoven zitten. Het is dus niet ‘Eindhoven de gekste!’, maar eigenlijk ‘Veldhoven de gekste!’.

Al enkele jaren organiseert PvdA-Raadslid Jeroen Rooijakkers het festival Down Under. Het festival kent jaarlijks een groei in het bezoekersaantal. En ook dit jaar zal het aantal bezoekers boven dat van 2013 uitkomen. Over een week zullen alle 7.000 kaarten verkocht zijn. En dat is bijzonder. Ook omdat het festival pas over een maand plaatsvindt.

Om het festival mogelijk te maken wordt geprobeerd Veldhovense leveranciers erbij te betrekken. Zo worden de containers ingehuurd bij Baetsen en worden de banners gedrukt bij Hoevenaars. Jeroen Rooijakkers wil daarmee ook lokale bedrijven laten meeprofiteren.

Ook dit jaar kent het festival een spetterende line-up met House én Trance DJ’s. Grote namen zullen optreden, waaronder Sidney Samson, Rank1, Bassjackers, Richard Durand, Gregor Salto en vele anderen. Ook in 2014 zullen hier de trends worden bepaald voor het nieuwe festivalseizoen.

Down Under zoekt bovendien aan de lopende band naar wat hip and happening is en speelt daarmee in op de Brainport gedachte die zo kenmerkend is voor deze regio. Het festival is het platform voor talent en nationaal bekende DJ’s die toonaangevend zijn in het dance- en housecircuit. Een voorbeeld? “Hij is al een bekende tranceproducer voordat hij de leeftijd bereikt waarop hij alcohol mag drinken,” zei niemand minder dan Armin van Buuren over Juventa.

Nou en of dat Eindhoven (of toch Veldhoven) op zaterdag 19 april de gekste is!