12 februari 2014

Profiel | Wim Meijberg

 

Eerst even voorstellen.

 

Mijn naam is Wim Meijberg, 54 jaar, getrouwd met Corry Duquesnoy. Wij hebben een samengesteld gezin met 4 kids en we wonen in de Heikant.

Ik werk voor Avans+ Improving Professionals, een dochter van de Avans Hogescholen, als relatie- en accountmanager. Ik zorg er onder anderen voor dat studenten zich ontwikkelen tot excellente wijk- en praktijkverpleegkundigen. En ook dat de zorgmanagers, huisartsen enzovoorts doen wat ze moeten doen voor een goede intra- en extramurale zorg.

Corry, mijn vrouw, helpt mensen met een afstand tot werk weer aan een baan. Zij opereert vanuit de Wet Sociale werkvoorzieningen, de Bijstandswet en de participatiewetgeving hierin.

Kortom, ik weet veel over:

  • Zorg & Welzijn;
  • Werk & werkeloosheid;
  • Jeugd;
  • onderwijs en passend onderwijs.

Belangrijk is dat de gemeente Veldhoven in het kader van de transities van het sociaal domein een belangrijke taak krijgen.

 

Wat wil ik met de PvdA doen in Veldhoven?”

“De kracht van Samen”

Naast het behartigen dat gezondheid, werk, jeugd en passend onderwijs bedoeld is voor iedereen – want dat is beschaving! – wil ik voor de komende jaren ook de wijkwinkelcentra en de collectieve voorzieningen behouden.

Ik wil in eerste instantie vaststellen dat het van de gekke is dat er zoveel tijd, energie en geld gaat naar het City-centrum. Opnieuw wil de coalitie een koopstromenonderzoek. En waarom? Om te kijken dat wijkwinkels/supers als ‘ Look op termijn kunnen sluiten!

Wordt het City-centrum hiermee drukker, gezelliger en zijn de lege winkelruimtes weer gevuld? Neen! Laat het City-Centrum vooral een fraai en functioneel wijkwinkelcentrum worden.

Is Veldhoven niet meer gediend bij het behoud van het zwembad, de muziekschool, de bibliotheek, het museum, het Schalmtheater enzovoorts?

Is dit niet de waarde van Veldhoven!? Ja en ja!

Kortom Veldhoven moet kiezen wat voor de bewoners belangrijk is en dat zijn bovenstaande voorzieningen in Veldhoven. En een keertje uitgebreid “shoppen”? Doe een dagje uit naar Eindhoven, Den Bosch noem maar op.

 Stem op 19 maart PvdA Veldhoven

en stem Wim Meijberg op nummer 4 van de kieslijst!

Ik ga u ontmoeten!