7 februari 2014

Profiel | Johan de Haas

Ga stemmen!

De gemeenteraadsverkiezingen 2014 zijn misschien wel de belangrijkste in jaren. Gemeenten krijgen steeds meer taken toegewezen en meer vrijheid hoe die taken in te vullen. Hoog tijd om ervoor te zorgen dat de keuzen die gemaakt worden ook úw keuzen zijn: stemmen dus!

Voor mij persoonlijk betekent het dat ik me nu actief voor de politiek in Veldhoven inzet. Het is tijd om mijn steentje bij te dragen voor een gemeente waarin het goed wonen, werken en ontspannen is. Ik streef naar een gemeente waarin zelfstandigheid van alle inwoners voorop staat, waarin we samen de zwakkeren ondersteunen en de sterkeren zich kunnen ontplooien. Een gemeente waarin we niet alleen kijken naar de korte termijn, maar waarin onze kinderen en kleinkinderen kunnen blijven genieten van het mooie wonen in ons dorp. Een keuze om mijn partij, de PvdA, te steunen. Omdat de mensen en de gedachten van deze partij mij het meest aanspreken. Veldhoven kan niet zonder een links gedachtengoed en dan zit je bij de PvdA goed.

Keuzen

Het gaat om fundamentele keuzen waar we voor staan, zoals:

  • Geven we ons geld uit aan het City Centrum of aan bereikbare winkelkernen in de wijken. Zelf ben ik voorstander van het laatste. De wijk functie van bijvoorbeeld het winkelcentrum in ‘t Look is niet te onderschatten!
  • Kiezen we voor investeren in het zwembad, de bibliotheek, de Schalm, de muziekschool en museum ’t Slot (ja dus) of zien we dit enkel als een mooie bezuinigingspost (nee).
  • Moeten we gaan voor uitbreiding van ons dorp of gebruiken we de beschikbare grond (inbreiding) en behouden we de natuur (het laatste wat mij betreft).

De gemeente gaat straks ook voor u als inwoner keuzen maken:

  • Behoud ik die 3 uur huishoudelijke hulp of wordt dat gehalveerd?
  • Moet die bijstandsgerechtigde alleenstaande ouder een tegenprestatie leveren of niet?
  • Maken we van al de wijken in Veldhoven een eenheidsworst of behoud je het lokale karakter (ja).

Bij al deze keuzen is het absoluut belangrijk dat de menselijke maat bewaard blijft en dat regeltjes altijd de mensen dienen. Duurzaamheid, groen en welzijn staan voorop.

Wie ben ik?

Na mijn geboorteplaats Oosterbeek te hebben verlaten, ben ik in 1990 via Amsterdam en Enschede in Veldhoven kom en wonen. Eerst in een huurhuis in Cobbeek. Daarna in en koophuis in Zeelst en nu al weer vele jaren in ’t Look. Ik zet me graag in voor het verenigingsleven: scouting (Hertog Jan van Brabant), tennissen (VLTC) en hardlopen (GVAC). Als ondernemer, trainer en coach met mijn eigen bedrijf prijs ik me gelukkig dat ik in Veldhoven woon. Een prettige sfeer en mooie mix van ‘echte’ Brabanders en mensen van buiten. Die mix maakt het interessant omdat nieuwe inzichten gemengd worden met vaste tradities.

Johan de Haas
jadehaas@onsbrabantnet.nl