Christina Goossens-Ruhr moet afzien van voorkeurszetel

24 maart 2018

Veldhoven, 23 maart 2018 – De Veldhovense PvdA kijkt tevreden terug op het resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van deze week. De partij scoorde meer stemmen dan vier jaar terug, maar het aantal zetels bleef twee. Die gaan volgens de uitslag naar Jeroen Rooijakkers en Christina Goossens-Ruhr. Christina haalde voldoende voorkeursstemmen (180) voor een plek in de gemeenteraad. Helaas heeft zij moeten besluiten om gezondheidsredenen een stap terug te zetten en afstand te doen van haar raadszetel. Deze zal nu naar Wim Meijberg gaan, nummer twee op de PvdA-kandidatenlijst. Wel zal ze beschikbaar blijven als steunfractielid.

De fractie respecteert dit besluit en is blij dat ze toch haar kiezers kan vertegenwoordigen in de rol van steunfractielid. Een rol die ze al verschillende jaren uitstekend invult. De komende periode zal ze opnieuw vooral het sociaal domein voor haar rekening nemen. Een portefeuille die haar op het lijf geschreven is.

Naast Christina Goossens-Ruhr zullen Johan de Haas en Andrej van Hout eveneens steunfractielid worden namens de PvdA. Johan de Haas zal vooral ruimtelijke ordening voor zijn rekening nemen. Andrej van Hout zal zich vooral richten op de belangen van jongeren en cultuur.