25 mei 2011

Zorgen bij de Voedselbank

De Voedselbank en de PvdA in Veldhoven hebben wat met elkaar. Allebei zijn ze ervan overtuigd dat voedsel uitdelen niet meer thuishoort in deze tijd en in dit land. Maar ze weten ook dat we dat moeten volhouden, zo lang er mensen zijn die hiervan afhankelijk zijn om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

De PvdA-afdeling draagt dan ook graag een steentje bij aan de jaarlijkse actie van de Voedselbank in december. En af en toe gaat zij op bezoek om te buurten over hoe het er voor staat. Of  om een bloemetje te brengen voor de Koninklijke onderscheiding voor de vaandeldragers van de ‘club’. In ons laatste gesprek bleek dat er zorgen zijn. Zorgwekkend is bijvoorbeeld de terugloop van leveranciers. Ook moet de Voedselbank tegenwoordig huur betalen. Dit betekent een flinke aanslag op de beschikbare budgetten. Een ander punt van aandacht is de schuldhulpverlening.

Het team van de Voedselbank wachtte, één jaar na haar aantreden, nog steeds op een bezoek van de verantwoordelijk wethouder. Dit verzuim heeft zij inmiddels goedgemaakt.