Veldhoven Draait Door

21 december 2017

Veldhoven, 21 december 2017 – Op woensdag 7 maart 2018 vindt in Theater de Schalm de bijeenkomst ‘Veldhoven Draait Door’ plaats. Het betreft een bijeenkomst die vergelijkbaar is met het format van De Wereld Draait Door, waarin verschillende sprekers aan het woord komen in een informele setting. De bijeenkomst staat in het teken van onderwerpen en thema’s die jongeren erg aanspreken, zoals Cult & Tumult, hardstyle, openingstijden horeca etc. Sprekers die deze avond aan het woord komen zijn B-Front, DJ Zany, Ferreck Dawn en Renzo Dielesen. Gespreksleider is Jordy Graat. De doelgroep van deze avond is vooral jongeren van 18 tot 30 jaar. Maar uiteraard zijn ook ouderen van harte welkom.

Jongeren zijn van groot belang voor de toekomst van Veldhoven. Het is belangrijk om de ideeën en opvattingen van jongeren te horen. Maar ook de standpunten van professionals die werkzaam zijn binnen de sectoren die jongeren aanspreken. Daarom zijn onder meer bekende Veldhovenaren uitgenodigd als B-Front en DJ Zany: twee DJ’s die actief zijn in de hardstyle. Een muziekstijl die afgelopen jaar nog werd geweigerd bij het evenement Cult & Tumult. Wat vindt Ferreck Dawn daarvan? Een Veldhovenaar die juist actief is in een heel ander muziekgenre: Techno. Maar ook Renzo Dielesen zal aan tafel zitten. Hij is bekend als organisator van het Veldhovense Beach Event dat later Sand City is gaan heten.

Wat vinden deze deskundigen bijvoorbeeld van hardstyle? Is dit inderdaad een muziekstijl die meer overlast geeft dan andere muziekstijlen? En wat vinden ze bijvoorbeeld van de Veldhovense evenementen? Of de openingstijden van de horeca? Met de inzichten en visies van deze praktijkdeskundigen kan ook de Veldhovense politiek gericht beleid opstellen en de jongeren meer betrekken in de maatschappij. Het zou jammer zijn als jongeren in toenemende wegtrekken uit Veldhoven, omdat het beleid niet is ingericht op deze belangrijke groep.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk en vindt plaats op woensdag 7 maart 2018, van 19.00 tot 21.00 uur, in Theater De Schalm. De avond wordt georganiseerd door de PvdA-Veldhoven.