4 juli 2013

Uitdaging

Vooral bij plaatselijke politici merk je dat de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad dichterbij blijken dan maart 2014 doet vermoeden. Partijen schurken naar elkaar toe. Coalitie zet in de strijd met de oppositie de hakken in het zand. Steken onder water van plaatselijke partijen naar landelijke collega’s neemt het Eindhovens Dagblad klakkeloos over. Onze fractie houdt bij dit alles moedig stand. En dat is goed, want de PvdA-Veldhoven moet de Veldhovenaren, als zij straks het stemgedrag over lokale zaken beoordelen, recht in de ogen kunnen kijken.

Op weg naar de verkiezingen is nu het moment om de kieslijst samen te gaan stellen. Daarom roep ik kandidaten op die aan de slag willen als gemeenteraadslid of commissielid of geen moeite hebben daarvoor reserve te staan. Er kan tenslotte in vier jaar tijd van alles gebeuren. Maar belangrijk voor de lijst zijn ook de zogeheten ‘mastodonten’, Veldhovense BN’ers die graag willen laten zien dat de PvdA de partij is om op te stemmen.

Omdat de vakantietijd is begonnen, is er een inschrijvingstermijn van een maand ( 2 augustus) om een ‘sollicitatiebrief ‘ naar mij te sturen. Dat kan digitaal (fhtekst@upcmail.nl) of ouderwets (Eeuwsel 6, 5508 LZ). Behalve het cv, lezen we graag over motivatie, specifieke kundigheden en terreinen van belangstelling. En verder alles wat voor jou als sociaaldemocraat van belang is. Een recente pasfoto is ook welkom.

Na sluiting van de inschrijvingstermijn gaat de selectiecommissie aan het werk. Zij adviseert het bestuur, dat de voorlopige kieslijst – met of zonder commentaar – agendeert voor de algemene ledenvergadering van 27 november. Daarin nemen de leden de beslissing.

Leden van de PvdA: jullie weten wat je te doen staat!

Frans Hofmeester, voorzitter