26 juni 2013

PvdA Brabantdag

Op 22 juni 2013 was het PvdA Brabantdag in het Provinciehuis te ‘s-Hertogenbosch.

Het ochtendprogramma was voor alle leden hetzelfde. ’s middags waren er twee workshoprondes, waarvoor je je tevoren had opgegeven.

Bij binnenkomst kreeg je een naambadge en de route naar de koffie en thee. Voor mij een heerlijk moment. Ik zat namelijk al om 7.44 uur in de bus richting Eindhoven station en dan de bus naar  ‘s-Hertogenbosch. Vervolgens stapte ik verkeerd uit en werd ik een verdwaalde reiziger in de volgende bus. De buschauffeur was zo aardig om mij voor het provinciehuis uit te laten stappen. Dus koffie had ik wel verdiend.

De statensimulatie was interessant… heftig en veel interpretaties en hoog oplopende emoties.  Wie niet wilde meedoen, ging op de tribune zitten. De anderen werden in een aantal fictieve partijen ingedeeld die een initiatiefvoorstel moesten bespreken en een woordvoerder aanwijzen. Ik had mazzel en zat in de PvdA.

Zowel lunch als de koffie en thee de hele dag was prima verzorgd. De contactmomenten gaan zo makkelijk en laagdrempelig.

Diederik Samson was aanwezig om vragen te beantwoorden. Anders dan op de PvdA ledendag ging het nu over werkloosheid/lonen, sociaal akkoord, positie van vakbonden en de WMO.

Tijdens de afsluiting werd erop gewezen zelf creatief te zijn en niet alleen datgene doen wat vaststaat. Na een kleine borrel en wat nakletsen weer huiswaarts.

Wil je ook een keer mee, kijk dan op onze site en wordt lid. Uitnodigingen komen per mail en je beslist zelf wat je leuk vindt om te doen.

Marianne Klaassen