21 februari 2014

Profiel | Frans Hofmeester

De PvdA-Veldhoven is onderdeel van een landelijke partij, maar vaart vooral een eigen, zelfstandige koers. Alles wat we in en buiten de raadzaal doen, dient de belangen van de Veldhovenaren. Wel hebben we het voordeel dat we een beroep kunnen doen op onze specialisten uit de Tweede Kamer en van het partijbureau, als we meer willen weten over een bepaald onderwerp. Dit komt vooral van pas bij al die zaken die het rijk de komende tijd op het bordje van de gemeenten zal leggen. Onderwerpen waarvan veel Veldhovenaren de gevolgen direct zullen ondervinden, zoals maatschappelijke ondersteuning, jeugdzorg en de sociale werkvoorziening (Ergon).

Kijkend naar de komende vier jaar vind ik dat nu eindelijk werk moet worden gemaakt van het luisteren naar de burgers. Veldhovenaren zijn geïnteresseerd en weten heel goed wat er in hun omgeving speelt. Daarom is de buurt aan zet. Daar heb ik alle vertrouwen in, want in de buurt zit kennis en kracht die de gemeente en professionals goed kunnen gebruiken.

En… voor privé problemen hebben we het PvdA-ombudsteam. Dat probeert inwoners te helpen die tussen wal en schip vallen of dreigen te vallen. Met hun kennis van regelgeving en lokale situaties zoeken zij naar een snelle oplossing van  problemen. Het team is te bereiken via ombudsteam@pvda-veldhoven.nl

En wat mezelf betreft: 35 jaar lid van de partij, gemeenteraadslid en wethouder in Bladel en Velhoven en sinds vijf jaar voorzitter van de PvdA, afdeling Veldhoven. Ik ben graag tot uw dienst.