Door op 26 april 2016

Politiek Café over toekomst City Centrum

“Hoe zien bezoekers ons City Centrum over tien jaar?” Dat was de belangrijkste vraag op het vorige week door de PvdA georganiseerde politiek café. De ruim veertig belangstellenden in de Veldhovense Muziekschool toonden aan hoe sterk deze vraagt leeft.

Peter ter Hark, Fontys docent Vastgoed & Makelaardij nam de vele geïnteresseerden mee naar winkelcentra in de hele wereld. Ook belichtte hij actuele trends in de vastgoedwereld.

Omwonenden, winkeliers, vastgoedeigenaren, politieke partijen, vertegenwoordigers van culturele instellingen en het zwembad bogen zich vervolgens in kleine groepen over instrumenten die het City centrum aantrekkelijker kunnen maken. Dit leverde veel punten op die een groot deel van de aanwezigen nuttig en belangrijk vond.

Centrum mag groener, veiliger en gezelliger

Het grootste deel van de aanwezigen had een uitgesproken mening over groen en water in een winkelcentrum: heel aantrekkelijk. Daarnaast zorgen gezelligheid en goede sfeer evenzeer voor een prettige belevenis. Dit alles komt op zijn beurt ten goede aan de omzet van de winkels.

In de onderlinge discussie werd duidelijk dat er natuurlijk ook punten zijn die aan verbetering toe zijn, meer diversiteit in het aanbod van winkels bijvoorbeeld. ‘Wat hebben we aan vier of vijf telefoonwinkels, terwijl er niet één apotheek is’, zoals één van de omwonenden opmerkte. Gratis Wi-Fi is een vorm van gastvrijheid, evenals een duidelijke en aantrekkelijke bewegwijzering. De verlichting kan het dorpse karakter en sfeer van Veldhoven accentueren.

Dit Politiek Café bracht, in een actieve en openhartige sfeer, veel nuttige inzichten naar voren die het City Centrum nog levendiger en bruisender kunnen maken.