Onstuitbare ambitie van een PvdA-Kamerlid

9 oktober 2017

Van de 150 parlementszetels in 2017 zijn er 93 die je ‘rechts’ kunt noemen (in 2012 waren dat er 83 en in 2010 75). Ondanks dit besef en een verlies van 29 zetels sprak PvdA-Kamerlid Kirsten van den Hul met een onstuitbare ambitie om de sociaaldemocratische standpunten een gezicht te geven.

Ik zat bij haar aan tafel in een door het provinciale PvdA-fractie georganiseerde bijeenkomst op zaterdag 30 september 2017. Ze sprak bevlogen over de elf aan haar toebedeelde dossiers, waaronder defensie, onderwijs en buitenlandse zaken. Ze oriënteerde zich deze dagen op het rapport ‘Mortierongeval Mali’ en de rol van minister Hennis. (De uitslag is inmiddels bekend. Redactie)
Door die vele dossiers moest ze zich regelmatig laten vertegenwoordigen door collega’s van andere partijen, maar die samenwerking voldoet.
Verder vond ze de partijen in de Tweede Kamer erg onvoorspelbaar in hun opvattingen gezien hun rol bij de formatie en de nieuwe Kamerleden, die hun kennis en ervaring nog vorm moeten zien te geven.
Het was aanstekelig om te zien hoe Kirsten ondanks de werkdruk energiek de rol van de PvdA liet zien.

Paul van der Steen, Veldhoven