7 maart 2011

Noem je dat 'n voorbeeldfunctie

U heeft de krant van vandaag (vrijdag 4 maart 2011) gelezen? ‘Bouwplan met voorbeeldfunctie’ kopt het Eindhovens Dagblad op pagina 28/29. Het artikel gaat over een initiatief om onderdak te geven aan zo’n 80 arbeidskrachten uit het midden en oosten van Europa. De drie panden komen in het verlengde van de Grote Aardweg in Eersel. Voor wie de situatie ter plaatse niet (goed) kent, dat is pal naast de A67, die daar ook nog eens hoger ligt.
Mensen fatsoenlijk huisvesten die meehelpen aan onze economie… daar is niets mis mee. Alleen de plek staat me niet aan. De woningen worden zes meter hoog. Benieuwd hoe de woningstichting, die meedraait in dit initiatief, zorgt dat de geluidsnormen niet worden overschreden.
Maar is nog iets anders, iets veel belangrijkers: fijn stof. De gemeente Eersel zet een grote mond op, als het over de N69 problematiek gaat. Door het mogelijk vele verkeer van de N397 zouden de eigen burgers problemen krijgen met lawaai en fijn stof. En dan zijn we er trots op om buitenlanders direct lang een snelweg A67 te laten wonen!

Er is een partij in Nederland die buitenlanders wil weren uit ons land. Het zijn wel diezelfde buitenlanders die het vele werk voor ons doen. We hebben nu ook een gemeente die komt met een bouwplan met voorbeeldfunctie: pal langs de snelweg. Foei Eersel, bij voorbeeldfunctie heb ik een heel ander beeld…

Rein Kieviet

7/3/2011