Door op 28 augustus 2016

Helpende hand van Stichting Leergeld om zwemdiploma te halen

Twee jaar geleden is besloten het door de gemeente gefinancierde schoolzwemmen vanaf schooljaar 2016-2017 af te schaffen. Kinderen van de Veldhovense basisscholen hebben vanaf 1 september 2016 dus geen schoolzwemmen meer. Daarom besloot Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen om alle kinderen uit haar doelgroep aan te bieden op te gaan voor het zwemdiploma. Dit kan dankzij de samenwerking met zwembad den Ekkerman en zwemvereniging Njord. Het is uit het oogpunt van veiligheid en meedoen belangrijk dat ieder kind kan zwemmen als die de basisschool verlaat, vindt de stichting. Zwemmen hoort bij de basisvaardigheden van kinderen in het waterrijke Nederland.

Tot nu toe kregen kinderen uit de doelgroep van de stichting die graag wilden zwemmen, het lidmaatschap van Njord via Leergeld betaald. Samen met Njord en den Ekkerman biedt stichting Leergeld vanaf september 2016 ieder kind binnen haar doelgroep de gelegenheid om gratis een zwemdiploma te halen.

De stichting Leergeld bereikt maar 45 procent van hun doelgroep. Daarom vraagt zij (o.m.) via deze site ouders en verzorgers zich te melden, die hun kinderen een diploma willen laten behalen, maar dit niet of nauwelijks kunnen betalen. De inkomensgrens is 120 % van de bijstandsnorm, maar bij hoge lasten of bij schulden kijkt men ook naar het besteedbaar inkomen. Zo komen ook gezinnen met een hoger inkomen in aanmerking.

Leergeld tekent bij dit initiatief aan: ‘We hopen dat de Veldhovense politiek het voornemen om Den Ekkerman te sluiten niet zal uitvoeren. Dit is een verarming van het voorzieningenniveau en betekent ook dat vooral de kinderen in armoede de kans niet de kans krijgen om zich op basisniveau te ontwikkelen.’

Ouders en verzorgers kunnen zich melden via info@leergeldveldhovendekempen.nl of via telefoonnummer 06 12 880601. De melding is vrijblijvend. Leergeld beoordeelt de gezin- en inkomenssituatie onder ander door middel van een kort huisbezoek.