24 mei 2013

Europa, wat willen we ermee?

Veel mensen vragen zich af welke kant het op moet met Europa. Het idee is steeds meer dat we er alleen last van hebben, door bijvoorbeeld de zwakke positie van de euro en het verlies aan nationale soevereiniteit. Veel mensen vragen zich af, wat de voordelen nog zijn van het verenigd Europa anno 2013. 

Om iedereen meer informatie te geven over het reilen en zeilen van Europa, komt er een ‘Groot Brabants Europa Debat’ met experts die hun inzichten op het Europa van de toekomst geven. Het panel bestaat onder anderen uit Judith Merkies, Europarlementariër voor de PvdA en René Cuperus, kritisch Europakenner en columnist voor de Volkskrant. Zij voeren de discussie aan de hand van drie visies over hoe Europa er in 2030 eruit zou kunnen zien. Want was is nu het verstandigste? Is Europa nuttig als louter een economisch machtsblok? Moet er minder of juist meer macht naar Brussel? En hoe zit het de sociale agenda van Europa? Vele vragen die tijdens deze avond aan de orde komen.

We nodigen iedereen uit om vragen te stellen maar vooral ook de mening geven over wat men vindt dat er met Europa moet gebeuren.

Het ‘Groot Brabants Europa Debat’ vindt plaats op donderdagavond 30 mei, vanaf 19.45u in The Hall of Fame in Tilburg.

Daarnaast is er op 28 mei een lokaal Europa Debat in Den Bosch, bij SCC de Helftheuvel op de Helftheuvelpassage 115 in Den Bosch