De eerste week…

Door Jeroen Rooijakkers op 23 mei 2018

… als wethouder zitten erop. Vijf spannende en enerverende werkdagen, die je laten beseffen wat er allemaal bij dit ambt komt kijken. Geen dag was tot nu toe hetzelfde. En dat zal wel zo blijven, denk ik.

Duidelijk werd in ieder geval dat de agenda vanzelf volloopt. Al gauw was het passen en meten om bij een parttime aanstelling van 0,6 FTE alles in te plannen. Je hebt in principe drie werkdagen, maar nu al is duidelijk dat het niet lukt om alle afspraken en verplichtingen in zo’n tijdsbestek te plannen. Vele daarvan worden door externe partijen georganiseerd. En zij prikken nu eenmaal de datum die hen het beste schikt. Wegblijven is geen optie. Dat is nu eenmaal het eervolle, maar vaak ook prettige lot van een wethouder als één van de gezichten van de gemeente.

Zo presenteerde ik me deze eerste week bij de ambtenaren, ontmoette ik André Kuijpers op een bijeenkomst over de Omgevingswet en ging ik op kennismakingsbezoek bij alle politieke partijen. Ook de eerste grote plannen van deze raadsperiode zijn gepresenteerd: de gebiedsvisie Bossebaan met vier appartementencomplexen en 165 appartementen én de eerste schetsen van het nieuwe zwembad. Plannen waar Veldhoven trots op mag zijn.

Een kennismaking met ‘mijn’ ambtenaren financiën en duurzaamheid was eveneens onderdeel van de eerste (werk)week. Veldhoven mag trots zijn op alle expertise die ze met deze topambtenaren in huis heeft. En gelukkig lijkt het financieel weer iets beter te gaan, al zijn we er nog lang niet. Veel financiële onzekerheden noodzaken de gemeente nog steeds de vinger op de knip te houden en op zoek te gaan naar extra inkomsten. De komende maanden zullen we op zoek gaan naar een goede invulling hiervan. Want dat is de opdracht die we ons hebben gesteld: Veldhoven sterker en steviger maken. Daar is iedereen voor nodig. Samen, stabiel en sterk.

Jeroen Rooijakkers

 

Jeroen Rooijakkers

Jeroen Rooijakkers

Sterk en Sociaal. Dat is het motto van de PvdA. Een motto waar ik graag uitvoering aan geef en me hard voor maak. Maar ook een motto dat ik graag verbreed naar Sterk, Sociaal én Groen. Want het gaat om mensen. Maar ook om het milieu en de natuur. Alles wat we nu weggeven komt

Meer over Jeroen Rooijakkers