1 februari 2013

Dank en aandacht voor vrijwilligers NOP

treurroosHet Papegaaienpark in Veldhoven is failliet. De inspanningen van diverse partijen en potentiële investeerders hebben (nog) niet tot een oplossing kunnen leiden. Het is haast niet voor te stellen dat Veldhoven zonder deze toeristische trekpleister verder moet. Dat is triest voor de bezoekers, maar ook voor de vogels.

Waar in deze kwestie nauwelijks aandacht voor is, zijn de circa 80 vrijwilligers. Zij staan bij nacht en ontij klaar om de dieren te verzorgen en de bezoekers een warm welkom te heten. Hun zinvolle dagbesteding wordt deze groep mensen door dit faillissement ontnomen.

Ik wens de vrijwilligers veel sterkte toe. Van alle betrokken partijen verwacht ik dat zij zich zullen inspannen en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om iets voor deze betrokken vrijwilligers te kunnen betekenen..

Ik hoop dat alle vrijwilligers opnieuw een fijne nieuwe daginvulling vinden. Bedankt voor jullie inzet, met name in de laatste “tropen” maanden waar improviseren dagelijks werk was om de dieren goed te kunnen blijven verzorgen. Veel sterkte ook voor de toekomst!

Christina Goossens Ruhr, lid bestuur PvdA Veldhoven