27 juni 2016, om 21:30, stadhuis EINDHOVEN | stadhuis EINDHOVEN

Presentatie Oriënterende verkenning PGB

Vanaf 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor drie grote taakgebieden in het sociale domein, ook het persoonsgebonden budget valt daaronder. Afgelopen maanden hebben de PvdA-ombudsteams in de regio Eindhoven-Helmond een gezamenlijke verkenning uitgevoerd om zicht te krijgen op hoe het nu in de praktijk gaat met de pgb’s.

De verkenning richt zich op de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Nuenen, Laarbeek, Someren – Asten, Son en Breugel, Veldhoven en Waalre.

Centrale vraag onderzoek
De centrale vraag bij het onderzoek is: Hoe wordt de decentralisatie in de diverse gemeenten in praktijk gebracht; wat gaat er goed, waar zijn er kritische punten? De ombudsteams presenteren hun bevindingen en aanbevelingen maandag 27 juni 2016. U bent van harte welkom daarbij aanwezig te zijn! Aanmelden is niet nodig.

Locatie: stadhuis EINDHOVEN

Programma maandag 27 juni 2016
19.00 uur ontvangst met koffie en thee
19.30 uur opening
19.40 uur Lutz Jacobi (Tweede-Kamerlid voor de PvdA en coördinator van de ombudsteams) over het doel van de transitie en de pgb’s.
20.00 uur toelichting van Wim Claasen (ombudsteam Eindhoven) op het rapport en de aanbevelingen.
20.15 uur officiële overhandiging van het rapport aan Theo Maas (wethouder gemeente Someren) Erik de Gruyter (cliëntvertegenwoordiger) en Lutz Jacobi (Tweede Kamerlid).
20.20 uur Forumdiscussie over de bevindingen en aanbevelingen onder leiding van Richard van de Burgt met Theo Maas, Erik de Gruyter en Lutz Jacobi.
We verwachten rond 20.45 uur te eindigen. Dan is er nog tijd voor een drankje en om even na te praten.

Verhinderd?
Bent u 27 juni verhinderd, maar ontvangt u graag het rapport met aanbevelingen? Stuur dan een e-mail naar ombudsteam@pvda-eindhoven.nl. We sturen u het rapport dan na de bijeenkomst digitaal toe.

Namens alle deelnemende ombudsteams,
Wim Claasen